• Hírlevél Ha értesülni szeretnél előadásainkról, iratkozz fel hírlevelünkre! Feliratkozás Köszönjük feliratkozását.
 • H@Hamlet

  H@Hamlet

  Kinek van igaza? Ki a hibás? Ki szeret jobban kit? Ki akar jót és ki rosszat a másiknak? Anya, fiú, mostohaapa és barátnő küzd a végletekig a válaszokért. Húsba vágó kérdések, improvizációs technika, abszolút színház.

  2017. december 5. • 20:00

  Jegyvásárlás

  Ahány családtag, annyi szokás, annyi nézőpont. Kinek van igaza? Ki a hibás? Ki szeret jobban kit? Ki akar jót és ki rosszat a másiknak? Legalábbis valaki szerint.

  Lényegtelenek látszó kérdések, mégis mindig fölmerülnek.

  A már jól megszokott improvizációs technikára építve, és Shakespeare híres művét használva talált ki a társulat egy mai családot: az anyát, a fiút, a mostohaapát és a barátnőt, akiknek mindannyiunknak ismerős, de húsbavágó problémákkal kell megküzdeniük, amiért hajlandóak a végletekig is elmenni.

  A Scallabouche identitás-trilógiájának (a 2014-ben bemutatott Magánélet és Semleges nemek) harmadik része a H@Hamlet, amely az élet és a halál mibenlétével, a generációk közötti feszültségekkel, a virtuális és a való világ ütköztetésével, a kommunikáció lehetőségeivel, a szabadság kérdésével és az utópia-építéssel foglalkozik.

  Shakespeare drámája és a színészek improvizációja alapján írta: Garai Judit

  Szereplők:

  Elek Ferenc
  Hámori Gabriella/Messaoudi Emina
  Szalontay Tünde
  Chován Gábor

  Látvány: Kálmán Eszter
  Dramaturg: Garai Judit
  A rendező munkatársa: Stefán Gréta
  Produkciós munkatárs: Sáfrány Eszter
  Rendező: Alexis Latham

  Következő előadás: 2017. november 20. 19:00 • Scallabouche Terem, Jurányi Ház

  Jegyvásárlás

  Jegyvásárlás:
  1. Személyesen: 1027 Budapest, Jurányi u. 1. Scallabouche terem
  2. Online https://www.jegy.hu/program/hhamlet-85445

  Bővebb információ az előadásokról: info@scallabouche.com+36 30 660 2891További előadásaink időpontjáért kérjük, látogass vissza honlapunkra vagy keresd facebook oldalunkat!

  Galéria

  Sajtó

  "... Ül a harmincas férfi – utóbb megtudjuk, már az anyja (Szalontay Tünde) se tudja biztosan, hány éves –, Feri (Elek Ferenc) a sötét, hátrafelé kissé szűkülő, fehér függönyökkel határolt apró tér közepén, a rá vetülő reflektorfényben, egy karfás, szintén fehér thonet széken..."

  Karuczka Zoltán
  Gertrud táncol / kritika
  Színházonline, 2015


  "... Minden kornak megvan a maga Hamletje, mivel a problematika általános, nem kell azon erőlködni, hogy aktuális legyen. A Hamlet azért aktuális, mert mindig felépítünk egy másik valóságot, ami nem az, amiben élünk..."

  Marosi Viktor
  Folyton felépítünk egy másik valóságot / interjú
  Kultúrpart, 2015.11.25


  "... Az angolszász színházi kultúrában az improvizáció jóval szerteágazóbb műfaj, mint nálunk; a rögtönzéses technikák használata elterjedtebb. Latham éppen azért fontos résztvevője a hazai színházi szakmának, mert munkája során ezeket az eszközöket alkalmazza, beépíti rendezéseibe. A különféle technikák vegyítése látszik legújabb munkáján is..."

  Kovács Natália
  Hamlet@hamlet .com / kritika
  Élet és Irodalom, LIX. évfolyam, 48. szám, 2015. november 27.


  "Este ez, a Scallabouche Theatre H@Hamletje a Jurányiban. Fehér függöny előtt fehér székek, négy színész játszik jelenkori családi helyzeteket, amik kicsit hasonlítanak a Hamlet történetéhez, és olykor-olykor a szöveg is onnan való. Elek Ferencet jó volt másnak látni, nem joviális lúzernek, hanem élesnek és szarkasztikusnak. Hámori Gabit meg eleve és pláne jó volt látni, mert ritkán van színpadon."

  Stuber Andrea
  Blogbejegyzés, 2016. március 30.

  Ha szeretnél írni rólunk, sajtóanyagért, interjúszervezésért kérjük, keresd Sáfrány Esztert a safranyeszter@gmail.com e-mailcímen, vagy a +36 20 381 5201-es telefonszámon!

  Információ / Jegyvásárlás

  Cím: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
  1027 Budapest, Jurányi u. 1.
  E-mail: info@scallabouche.com Telefon: +36 (30) 660 2891

  Scallabouche Theatre Company

  Művészeti vezető: Alexis Latham E-mail: alexis.latham@scallabouche.com Cégnév: Scallabouche Nonprofit Kft. Székhely: 1063 Budapest, Szondi u. 56. II. em. 18.